Grindeanu: Abordăm cu responsabilitate construcția bugetului, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB

Grindeanu: Abordăm cu responsabilitate construcția bugetului, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB

Construcția bugetului pentru 2017 este abordată "cu maximă responsabilitate", obiectivul principal fiind acela de a pune în aplicare măsurile asumate în programul de guvernare, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din PIB, afirmă premierul Sorin Grindeanu, într-un comunicat al Guvernului, remis AGERPRES.

Conform sursei citate, premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, i-au prezentat miercuri președintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de lucru de la Cotroceni , datele furnizate de Comisia Națională de Prognoză care stau la baza elaborării proiectului de buget pentru anul 2017.

"Abordăm cu maximă responsabilitate construcția bugetului pentru 2017, cu obiectivul principal de a pune în aplicare măsurile asumate în programul de guvernare, în condițiile încadrării în limita deficitului bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. De asemenea, avem în vedere măsuri care să susțină continuarea ritmului de creștere economică, astfel încât dezvoltarea economiei să fie resimțită în mod concret de oameni", spune șeful Executivului, citat în comunicat.

Prim-ministrul a precizat, totodată, că la elaborarea bugetului pentru anul acesta o prioritate a Guvernului este să asigure Armatei 2% din PIB, conform angajamentelor asumate de România în relațiile cu NATO, se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…