Grindeanu: Am fost votat premierul României, programul de guvernare este pe 2017-2020

Grindeanu: Am fost votat premierul României, programul de guvernare este pe 2017-2020

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după votul de învestitură din Parlament, că a fost validat în funcția de șef al Guvernului pentru un mandat de patru ani și că programul de guvernare este pentru perioada 2017-2020, astfel că nu se pune problema de a renunța la funcție.

"Eu azi am fost votat premierul României, programul de guvernare este pe 2017-2020", a răspuns Grindeanu întrebărilor presei referitor la posibilitatea ca CCR să adopte sesizarea pe care Avocatul Poporului a anunțat că o va depune pe Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Premierul Grindeanu a precizat că Guvernul are un calendar foarte bine pus la punct pentru a transpune în practică toate proiectele prezentate în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

"Noi avem un scadențar foarte bine pus la punct, pe care îl vom urmări. Îmi dădea cineva exemplu în urmă cu câteva zile, așa cum se urmărea scadențarul pentru aderarea la Uniunea Europeană, până în 2007. Vom urmări acest scadențar pe fiecare minister în parte, pe fiecare trimestru, pe fiecare lună, fiecare săptămână, astfel încât tot ceea ce am promis cetățenilor să se și întâmple", a spus Grindeanu.

Acesta a reiterat ideea că Guvernul pe care îl conduce este unul politic și a respins aluziile că ar fi un guvern subordonat președintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Suntem un guvern politic, un guvern al unei coaliții PSD-ALDE. La componența Guvernului pe partea PSD, eu fiind membru PSD, am lucrat împreună cu dl președinte Liviu Dragnea, și nu doar. Deci, toate aceste lucruri mi se par un pic forțate, dar rămâne ca viitorul să-mi întărească spusele. (...) Guvernul e al României, nu al PSD, nu al ALDE, și odată cu acest vot a devenit Guvernul întregii țări. Această responsabilitate trebuie să ne coordoneze în activitatea pe care o vom desfășura în perioada următoare și i-am mai îndemnat pe colegii mei la modestie și la respect față de români", a arătat Grindeanu.

Prim-ministrul a amintit că miercuri seară, la ora 21,00, are loc prima ședință de guvern.

"Vreau să intrăm cât mai repede în pâine, astăzi avem prima ședință de guvern, chiar dacă este neobișnuit la ora 21,00, dar toate aceste schimbări trebuie să arate hotărâre, determinare și rezolvarea problemelor cetățenilor", a punctat premierul Sorin Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...