Grindeanu: De 10 ani nu s-a mai făcut un audit la Ministerul Public; e treaba ministrului Justiției să îl facă

Grindeanu: De 10 ani nu s-a mai făcut un audit la Ministerul Public; e treaba ministrului Justiției să îl facă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că auditul anunțat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, este diferit de evaluarea făcută în contextul discuțiilor despre OUG 13, precizând că un astfel de audit nu a mai fost făcut de 10 ani.

"Domnul ministru Tudorel Toader a făcut o evaluare pe care a prezentat-o săptămâna trecută detaliat, (...) despre modul în care cele două instituții — Parchetul General și DNA — au acționat luând în considerare decizia Curții Constituționale legată de OUG 13 și de acțiuni. Ceea ce a anunțat domnul ministru aseară e cu totul altceva — anume o evaluare și un audit în întregime al Ministerului Public, fie că vorbim de Parchet de pe lângă Înalta Curte, fie că vorbim de DNA sau de DIICOT. Sunt două lucruri total diferite", a afirmat Grindeanu, în cadrul unor declarații de presă la Centrul Tehnic Renault din Titu.

El a precizat că un astfel de audit intră în fișa postului ministrului Justiției, fiind treaba acestuia și nu a premierului.

"Am înțeles că de 10 ani nu s-au mai făcut aceste lucruri. Nu e treaba mea. Ca prim-ministru e normal să știu ce face fiecare minister, dar intră în fișa postului domnului ministru, la fel cum a făcut evaluarea să facă și acest audit la Ministerul Justiției. Ieri dimineață am avut discuții și despre acele priorități pe care ministerul le are, fie că vorbim de proiect de lege pe deciziile CCR, care să fie puse în acord cu Codul penal și Codul de procedură penală, fie că vorbim de acel pachet legat de situația din penitenciare, de măsurile alternative, de grațiere și așa mai departe", a adăugat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a subliniat că este interesat în funcționarea statului de drept, pentru aceasta fiind, în opinia sa, important ca "instituțiile să fie puternice și mecanismele interinstituționale să fie foarte bine puse la punct și foarte clar definite, dincolo de cine conduce o structură sau alta".

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?