Grindeanu, despre avizul CSAT privind bugetul pe 2017: Ne susținem punctele de vedere și vreau să respectăm procedurile

Grindeanu, despre avizul CSAT privind bugetul pe 2017: Ne susținem punctele de vedere și vreau să respectăm procedurile

Guvernul își va susține punctele de vedere în privința proiectului de buget pe anul 2017 în ședința CSAT de marți, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

"Vom merge marți, la CSAT (...) Vă spun cu toată fermitatea, ca să nu existe surprize. Ne susținem punctele de vedere și nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru bugetul pe anul 2017", a declarat Sorin Grindeanu, duminică, la Antena 3.

Prim-ministrul a făcut referire la faptul că Guvernul nu a putut adopta vineri proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, în absența avizului CSAT.

De asemenea, premierul Grindeanu a precizat că a avut o discuție telefonică vineri cu președintele Klaus Iohannis și a sperat că actualul Executiv va beneficia de "un tratament egal" cu cel de care a avut parte Guvernul Cioloș.

"În 9 decembrie anul trecut s-a ținut ședința de Guvern fără aviz CSAT, în care s-a adoptat proiectul de buget și a fost trimis către Parlament. În 10 decembrie a fost CSAT-ul. (...) Ca și prim-ministru, am sperat la un tratament egal cu cel de anul trecut, să pot să trimit spre Parlament bugetul (...) Am văzut că marți o să avem ședință CSAT. Din păcate, aceste lucruri înseamnă 3, 4, 5 zile în care se puteau întâmpla toate acele etape în Parlament", a afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă se așteaptă ca șeful statului să îi facă dificultăți și bugetul pe 2017 să nu aibă avizul CSAT, Sorin Grindeanu a răspuns: "Văzând desfășurarea din ultima săptămână (...) încep să fiu sceptic. Aș vrea să am o surpriză marți și lucrurile să fie constructive, să putem cât mai repede să (...) se avizeze bugetul și să se voteze în Parlament, astfel încât să se intre pe (...) o desfășurare normală".

Totodată, întrebat de ce nu a adoptat Guvernul proiectul de buget în absența avizului CSAT, premierul Grindeanu a replicat: "Pentru că trăim în România (...) și vreau să respectăm procedurile".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria