Grindeanu, despre cazul bărbatului căzut în gol de pe A1: „E de evitat să ieşi din maşină“

Grindeanu, despre cazul bărbatului căzut în gol de pe A1: „E de evitat să ieşi din maşină“

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, fiind întrebat despre accidentul de la Boița, când un bărbat a căzut în gol de pe un viaduct, că în cazul unui accident petrecut pe autostradă este de evitat ieșirea din mașină.

Ministrul Transporturilor a precizat că se vor monta elemente de siguranță pe autostradă

„În primul rând regret, şi regretăm cu toţii, şi transmit condoleanţe, a fost o situaţie neplăcută. Totodată, mai trebuie să învăţăm că pe autostrăzi modalitatea în care trebuie să te comporţi e una cu totul diferită faţă de traficul pe alte tipuri de drumuri. Iar aici fiecare secundă contează. Se rulează cu viteză foarte mare. E cam de evitat să ieşi din maşini (...) aşa cum facem în oraş, de exemplu, sau în alte părţi“, a spus Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres. Acesta a susține că nu a sugerat că victima ar fi vinovată: „Nu, nu am sugerat acest lucru. Doar spuneam că modul în care se circulă pe autostradă totuşi e unul diferit faţă de drumurile normale şi trebuie să avem în vedere toate aceste elemente. În plus, cred că trebuie să gândească cei de la CNAIR şi acele elemente de siguranţă", a spus ministrul. (...) "Probabil că nu aş fi coborât din maşină, pe autostradă. E destul de periculos să faci acest lucru pe autostradă".

Elemente suplimentare de siguranță

Sorin Grindeanu a spus că se vor monta elemente de siguranță pe autostrăzi: „Asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim în perioada următoare elemente de siguranţă suplimentare pe acel tronson, un tronson care, nu pot să nu spun, a fost inaugurat înainte de termen şi felicit constructorul - termenul conform contractului trebuia să fie mai-iunie anul acesta. Au reuşit cu 6 luni mai repede să-l dea în circulaţie, ceea ce e un lucru bun", a afirmat Grindeanu.

Un accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane a avut loc în 29 ianuarie pe autostrada A1, pe sensul Sibiu - Boiţa, în urma căruia şoferul unei dube a murit. Acesta ieșise din mașină pentru a-i ajuta pe alți șoferi. În încercarea de a se feri de un alt vehicul, acesta a sărit printre parapete, între care nu se aflau grilaje de siguranţă, căzând în gol peste 20 de metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...