Grindeanu despre numirile în consiliile de administrație la companii de stat: Am să cer o situație

Grindeanu despre numirile în consiliile de administrație la companii de stat: Am să cer o situație

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, marți, că va cere o situație a numirilor făcute în consiliile de administrație la companii de stat, precizând că a văzut "atenționări" în acest sens, în ultimele săptămâni, în presă.

Întrebat la postul B1 TV pe ce criterii se fac numirile în consiliile de administrație din companiile de stat din Energie, Grindeanu a răspuns: "Nu intră direct în atribuțiunea Guvernului. Lucrurile astea sunt făcute de către ministru. (...) Fie că vorbim de Energie, fie că vorbim de orice alt minister — de Transporturi, de Ministerul Comunicațiilor, ca să dau un alt exemplu, Economiei—, fiecăruia din acești miniștri le-am cerut să aleagă oamenii pe care îi consideră potriviți în a implementa viziunea Guvernului din care fac parte și a debloca anumite lucruri".

Grindeanu a reacționat după ce realizatorul B1 TV a afirmat că sunt "mulți politruci" prin consiliile de administrație și că în acestea nu ar trebui să existe "secretare, consilieri și cărători de mapă".

"Eu cred că au fost puține cazuri de acest tip, dar chiar am să cer o situație. (...) Recunosc că am văzut în presă, în ultimele săptămâni, mai multe atenționări de acest tip. Și vă spun sincer că am lăsat această libertate, pentru că stilul meu de a conduce nu e cel de a strânge cu șurubul în fiecare zi ministrul, ci de a-i lăsa libertatea, de a-i spune liniile mari după care să meargă și periodic să vedem dacă a atins acele ținte, respectând legea. (...) Echipa, secretarii de stat, secretarii generali, secretarii generali adjuncți, să știți că n-am intrat în lucruri din astea și nici nu cred că e treaba prim-ministrului să facă echipele în fiecare minister în parte", a afirmat Sorin Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...