Grindeanu despre numirile în consiliile de administrație la companii de stat: Am să cer o situație

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, marți, că va cere o situație a numirilor făcute în consiliile de administrație la companii de stat, precizând că a văzut "atenționări" în acest sens, în ultimele săptămâni, în presă.

Întrebat la postul B1 TV pe ce criterii se fac numirile în consiliile de administrație din companiile de stat din Energie, Grindeanu a răspuns: "Nu intră direct în atribuțiunea Guvernului. Lucrurile astea sunt făcute de către ministru. (...) Fie că vorbim de Energie, fie că vorbim de orice alt minister — de Transporturi, de Ministerul Comunicațiilor, ca să dau un alt exemplu, Economiei—, fiecăruia din acești miniștri le-am cerut să aleagă oamenii pe care îi consideră potriviți în a implementa viziunea Guvernului din care fac parte și a debloca anumite lucruri".

Grindeanu a reacționat după ce realizatorul B1 TV a afirmat că sunt "mulți politruci" prin consiliile de administrație și că în acestea nu ar trebui să existe "secretare, consilieri și cărători de mapă".

"Eu cred că au fost puține cazuri de acest tip, dar chiar am să cer o situație. (...) Recunosc că am văzut în presă, în ultimele săptămâni, mai multe atenționări de acest tip. Și vă spun sincer că am lăsat această libertate, pentru că stilul meu de a conduce nu e cel de a strânge cu șurubul în fiecare zi ministrul, ci de a-i lăsa libertatea, de a-i spune liniile mari după care să meargă și periodic să vedem dacă a atins acele ținte, respectând legea. (...) Echipa, secretarii de stat, secretarii generali, secretarii generali adjuncți, să știți că n-am intrat în lucruri din astea și nici nu cred că e treaba prim-ministrului să facă echipele în fiecare minister în parte", a afirmat Sorin Grindeanu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan