Grindeanu despre numirile în consiliile de administrație la companii de stat: Am să cer o situație

Grindeanu despre numirile în consiliile de administrație la companii de stat: Am să cer o situație

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, marți, că va cere o situație a numirilor făcute în consiliile de administrație la companii de stat, precizând că a văzut "atenționări" în acest sens, în ultimele săptămâni, în presă.

Întrebat la postul B1 TV pe ce criterii se fac numirile în consiliile de administrație din companiile de stat din Energie, Grindeanu a răspuns: "Nu intră direct în atribuțiunea Guvernului. Lucrurile astea sunt făcute de către ministru. (...) Fie că vorbim de Energie, fie că vorbim de orice alt minister — de Transporturi, de Ministerul Comunicațiilor, ca să dau un alt exemplu, Economiei—, fiecăruia din acești miniștri le-am cerut să aleagă oamenii pe care îi consideră potriviți în a implementa viziunea Guvernului din care fac parte și a debloca anumite lucruri".

Grindeanu a reacționat după ce realizatorul B1 TV a afirmat că sunt "mulți politruci" prin consiliile de administrație și că în acestea nu ar trebui să existe "secretare, consilieri și cărători de mapă".

"Eu cred că au fost puține cazuri de acest tip, dar chiar am să cer o situație. (...) Recunosc că am văzut în presă, în ultimele săptămâni, mai multe atenționări de acest tip. Și vă spun sincer că am lăsat această libertate, pentru că stilul meu de a conduce nu e cel de a strânge cu șurubul în fiecare zi ministrul, ci de a-i lăsa libertatea, de a-i spune liniile mari după care să meargă și periodic să vedem dacă a atins acele ținte, respectând legea. (...) Echipa, secretarii de stat, secretarii generali, secretarii generali adjuncți, să știți că n-am intrat în lucruri din astea și nici nu cred că e treaba prim-ministrului să facă echipele în fiecare minister în parte", a afirmat Sorin Grindeanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”