Grindeanu despre plafonarea indemnizației pentru mame: Nu este luată decizia; urmează să analizăm această posibilitate

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marți, la Viena, că Guvernul nu a luat o decizie privind plafonarea indemnizației pentru mame între 5.000 și 10.000 de lei, precizând că va exista o consultare cu privire la această posibilitate.

"Vorbim de acel plan de convergență, care a fost aprobat (...) la ultima ședință de guvern. Acolo nu se spune că asta va fi acțiunea, ci că va exista o consultare și că, în urma acelei consultări, există această posibilitate. Nu este luată decizia (...) 97%, pe cifre reale, din indemnizații, sunt sub 5.000 de lei, în acest moment, în România. Asta este realitatea (...). Vorbim despre o consultare legată de acest subiect. Nu e luată nicio decizie", a declarat Grindeanu, fiind întrebat dacă indemnizația pentru mame va fi plafonată între 5.000 de lei și 10.000 de lei.

Întrebat dacă există un proiect în acest sens, Grindeanu a răspuns: "Nu există asemenea proiecte. E vorba de acel plan de convergență, unde, printre măsurile pe care am putea să le luăm în perioada următoare — perioada următoare neînsemnând în următoarea săptămână, în următoarea lună, ci pe o durată mai îndepărtată—, ar putea fi și aceasta (...) Nu este luată nicio decizie din acest punct de vedere și (...) nu există, în acest moment, un proiect de acest tip. E doar acel plan de convergență de care vorbeam, unde se spune despre posibilitatea plafonării. Ca și posibilitate urmează a fi analizată, dacă e oportună sau nu".

De asemenea, chestionat cum comentează faptul că anul trecut liderul PSD, Liviu Dragnea, critica Guvernul Cioloș pe această temă, premierul Grindeanu a precizat: "Eu n-o să comentez vreodată sau să fac discuții despre ce spune altcineva".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există