Grindeanu: În două săptămâni vor fi gata Legile Justiției, inclusiv cea privind răspunderea magistraților

Legile Justiției, inclusiv cea care privește răspunderea magistraților, vor fi gata în două săptămâni, a anunțat, miercuri, premierul Sorin Grindeanu.

"S-a început și se discută foarte aplicat pe Legile Justiției și eu cred că în două săptămâni vor fi gata (...). Cuprind aceste legi inclusiv legea privind răspunderea magistraților", a declarat Grindeanu la Antena 3.

Potrivit șefului Executivului, s-a terminat și dezbaterea publică cu privire la proiectul de lege pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale în Codul penal și în Codul de procedură penală.

"Cred că la ședința de săptămâna viitoare (...) va veni în Guvern, se va trimite aviz pozitiv către Parlament", a spus Grindeanu.

Totodată, șeful Guvernului a precizat că a avut "o discuție mai lungă" cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, referitor la calendarul privind legile din domeniul justiției.

"După ședința de guvern de săptămâna trecută, am avut o discuție mai lungă cu domnul ministru Tudorel Toader, încercând să stabilim un calendar pe ceea ce e extrem de important din punctul meu de vedere și nu doar al meu sau al Guvernului, ci pentru toată lumea", a mai afirmat Grindeanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…