Grindeanu: Nu știu să se fi retras proiectul privind TVA zero la imobiliare și publicitate; o să clarific acest lucru cu Dragnea

Grindeanu: Nu știu să se fi retras proiectul privind TVA zero la imobiliare și publicitate; o să clarific acest lucru cu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că nu știe să se fi retras proiectul de lege privind cota zero de TVA pe tranzacții imobiliare și publicitate, precizând că va clarifica lucrurile în această privință cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă în timpul discuțiilor pe care le are cu Dragnea, liderul PSD nu l-a informat despre o eventuală retragere a acestui proiect de lege, Grindeanu a răspuns: "Nu știu să se fi retras în acest moment. Normal că am discuții dese, o să clarificăm și acest subiect".

Șeful Executivului a mai spus că această propunere legislativă nu aparține Guvernului.

"Măsura este prinsă în programul de guvernare, dar propunerea legislativă a venit din Parlament, n-a venit (...) dinspre Guvern ca proiect de lege. (...) Au avut loc întâlniri în toată această perioadă cu toți actorii implicați și de-o parte și de cealaltă. Eu cred că cel mai bine să vă transmită decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege este cel care sau cei care au inițiat-o", a susținut Grindeanu.

Totodată, întrebat dacă din punctul de vedere al Executivului este sustenabil un astfel de proiect, Grindeanu a precizat că există reguli europene cu privire la cotele diferite de TVA.

"Noi ne-am angajat că vom întreba Comisia Europeană legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru că deja avem pe anumite domenii. Ar însemna a treia cotă diferită de TVA. (...) Impactul (...) bugetar ni l-am asumat ca și impozit zero pe cele două domenii, pe publicitate și pe tranzacții imobiliare. Industria, în schimb, și actorii — fie că vorbim de un domeniu sau de altul — nu sunt foarte deciși că această măsură este una care să ducă la creșterea cifrelor de afaceri a industriei din acest punct de vedere", a mai afirmat Sorin Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu