Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Grindeanu: Prețurile medicamentelor, decise în acord cu producătorii și cu pacienții; Ministerul Sănătății va veni cu o soluție

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, că prețurile medicamentelor vor fi hotărâte în acord cu producătorii și cu asociațiile de pacienți, urmând ca, în perioada următoare, Ministerul Sănătății să vină cu o soluție.

"Ministerul Sănătății a fost notificat din ianuarie anul trecut de lipsa anumitor medicamente. Nu s-a luat nicio măsură. S-au demarat acum toate procedurile, astfel încât tot ceea ce a semnalat presa pe anumite componente să fie remediat. Mi se pare cea mai gravă situație", a afirmat Grindeanu, la finalul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă scăderea bruscă a prețului unor medicamente cu 35% reprezintă o soluție, premierul a răspuns că știa problema și că a existat o dezbatere publică pe acest subiect.

"Prețurile vor fi hotărâte și conform a ceea ce noi ne-am propus, programului de guvernare, dar în acord și cu producătorii și cu asociațiile de pacienți. Eu știu că la acea dezbatere publică au fost prezente inclusiv asociațiile de pacienți. În perioada imediat următoare, domnul ministru (...) va veni cu o soluție. (...) Noi nu vrem să ajungem în situația în care pe anumite componente să avem distorsiuni în piață", a susținut premierul.

El a arătat că medicamentele sunt între cele trei priorități care trebuie urmărite în momentul de față la Ministerul Sănătății.

"Mi s-a prezentat în mare și ceea ce vrea să facă (ministrul Sănătății — n.r.) ca și strategie în perioada imediat următoare și soluțiile pe termen lung, ce a găsit, pentru că lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sănătății și trenează de un an de zile anumite probleme care trebuie urgent rezolvate", a spus Grindeanu.

Potrivit acestuia, celelalte două priorități sunt legate de investiții și de spitalele regionale.

"Am discutat despre prioritățile pe care le are Ministerul Sănătății în continuare, despre ceea ce avem de făcut conform programului de guvernare, despre situația pe care a găsit-o domnul ministru aici, despre soluțiile pe care le are pe diverse componente, despre investiții, despre ceea ce înseamnă acordurile cu Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții, astfel încât aceste sume de investiții, bugetul, care e mai mare decât anul trecut pe Ministerul Sănătății, să fie folosite conform priorităților pe care noi le-am prevăzut în programul de guvernare", a afirmat prim-ministrul.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 Dan Turturică, șocat după dezvăluirile RISE despre Barna: „Șeful USR, partidul care a inițiat campania FărăPen…

5 BREAKING Site-ul RISE Project a căzut imediat după publicarea articolului despre Dan Barna!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri