Grossi a spus că majoritatea sistemelor de securitate de la CNE Zaporijia funcționează relativ bine

Grossi a spus că majoritatea sistemelor de securitate de la CNE Zaporijia funcționează relativ bine

O parte semnificativă a sistemelor responsabile cu asigurarea siguranței la CNE Zaporojie funcționează relativ bine, a anunțat vineri directorul general al AIEA, Rafael Grossi, la o conferință de presă la Viena.

Centrala nucleară de la Zaporijie. Foto: Profimedia

"Majoritatea sistemelor de securitate funcționează relativ bine, dar au existat întreruperi. Unele dintre ele au fost legate de deteriorarea fizică a cablurilor, unele conexiuni și anumite sisteme care nu au fost încă complet restaurate", a spus el.

"Echipa mea și cu mine am putut vedea găuri în pereți și daune din cauza bombardamentelor. Aceasta înseamnă că integritatea fizică a unității a fost încălcată nu o dată, ci de mai multe ori", a subliniat șeful AIEA.

Grossi a spus că integritatea Centralei Nucleare din Zaporojie (ZNPP) este un motiv de îngrijorare.

Primul lucru [care mă îngrijorează] este integritatea fizică a [ZNPP]. Nu voi intra în detalii aici, voi doar să remarc că, evident, în general, în această regiune, în această parte a Ucrainei, se observă ostilități intense. Activitatea militară < ...> este în creștere în această parte a țării. Și sunt foarte îngrijorat de asta", a declarat Grossi, vineri, la o conferință de presă la Viena.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”