Grupare specializată în producerea şi vânzarea de canabis pe raza Capitalei, destructurată; au fost efectuate 9 percheziţii în Dâmboviţa

Grupare specializată în producerea şi vânzarea de canabis pe raza Capitalei, destructurată; au fost efectuate 9 percheziţii în Dâmboviţa

O importantă grupare specializată în producerea şi vânzarea de canabis pe raza Capitalei a fost destructurată în urma a 9 percheziţii efectuate în judeţul Dâmboviţa de poliţiştii antidrog din Bucureşti şi procurori DIICOT.

''La data de 14 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT - Structura Centrală au efectuat 9 percheziţii domiciliare simultane, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracţionale specializate în producerea şi vânzarea de canabis pe raza Capitalei'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite trei culturi indoor de canabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreţinere a culturii indoor de canabis, aproximativ 4 kilograme de canabis (inflorescenţă, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare şi ambalare a produselor canabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim şi un cântar electronic de mare precizie, precizează IGPR.

Reţeaua, compusă din şapte persoane, ar fi investit sute de mii de euro cumpărând imobile şi terenuri, în mediul rural, pe raza judeţului Dâmboviţa, în apropiere de Capitală, locaţii unde ar fi înfiinţat culturi indoor de canabis, dotate cu cele mai performante sisteme de întreţinere şi stimulare a creşterii şi producţiei. Cantitatea de canabis recoltată şi vândută, în ultimii trei ani, în Bucureşti a fost de peste două tone, menţionează sursa citată.

"Membrii reţelei şi-ar fi cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viaţă aparent normală. De îngrijirea acestor culturi s-ar fi ocupat personal membrii reţelei, prin rotaţie, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locaţii fiind atent supravegheată şi verificată. În urma evaluării realizate a rezultat că, în ultimii trei ani, această reţea ar fi produs şi distribuit în Capitală şi în judeţele limitrofe peste două tone de produse canabice. Pentru a-şi spori veniturile, aceeaşi reţea ar fi înfiinţat în zona de interes o hală cu instalaţii complexe prin care se produc criptomonede (RIG-uri de minat)", mai arată sursa citată.

Trei dintre persoanele implicate în producerea drogurilor au fost arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea sau deţinerea drogurilor de risc, fără drept, furt şi constituirea unui grup infracţional organizat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /