Grupul de Comunicare Strategică: În cursul zilei de joi au fost analizate 12 probe, toate având rezultat negativ

Grupul de Comunicare Strategică: În cursul zilei de joi au fost analizate 12 probe, toate având rezultat negativ

Cele 12 probe pentru coronavirus analizate în cursul zilei de joi la Institutul de Boli Infecţioase din Bucureşti şi în centrele regionale din Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt negative, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit unei informări, la acest moment sunt în carantină în centre instituţionalizate 99 de persoane, iar 7.174 au fost izolate la domiciliu pentru a fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile, aşa cum prevăd toate protocoalele internaţionale.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, joi a avut loc o întâlnire a grupului de suport tehnico-ştiinţific din care fac parte experţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc.

În cadrul şedinţei s-a analizat apariţia primului caz confirmat de COVID-19 în România, măsurile preventive care au fost dispuse pentru limitarea extinderii infecţiei, dar şi aspectele administrative referitoare la achiziţiile produselor medicale necesare pentru a combate acest fenomen.

"După anchetele epidemiologice pentru a stabili traseele şi persoanele cu care au intrat în contact atât cetăţeanul italian care a vizitat ţara noastră, cât şi cetăţeanul român declarat pozitiv, s-a constatat că aceştia s-au aflat pentru o perioadă de timp în acelaşi spaţiu. Celelalte persoane cu care au interacţionat cei doi au fost izolate şi li s-au prelevat probe, însă nu s-a confirmat prezenţa coronavirusului", se arată în informare.

Grupul de Comunicare Strategică aminteşte că cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID-19 pot apela gratuit numărul 0800800358. La această linie telefonică pot fi solicitate amănunte despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina