Grupul de lucru pentru Schengen discută marți aderarea României și Bulgariei

Grupul de lucru pentru Schengen discută marți aderarea României și Bulgariei

Grupul de lucru pentru chestiuni Schengen va avea marți o primă discuţie privind propunerea de rezoluţie a Consiliului UE asupra aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, potrivit unui anunț al eurodeputatului Victor Negrescu.

Grupul de lucru pentru Schengen discută pe 15 noiembrie aderarea României FOTO Arhivă

„Mâine, 15 noiembrie, în Grupul de lucru pentru chestiuni Schengen va avea loc o primă discuție privind propunerea de rezoluție a Consiliului cu privire la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen”, a anunțat europarlamentarul social-democrat pe Facebook .

Potrivit eurodeputatului, vor fi analizate, de asemenea, concluziile parțiale ale raportului realizat de Comisia Europeană privind protecția frontierelor de către România și Bulgaria, despre care a arătat că are rezultate pozitive pentru țara noastră.

„Îngrijorător este că, în paralel, separat de România și Bulgaria, există și o propunere de rezoluție privind Croația, ceea ce poate conduce la o aderare separată la spațiul Schengen”, a atras atenția Victor Negrescu.

Negrescu a mai anunțat că „în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei Europene, la inițiativa comisarilor social-democrați, se va discuta despre implicarea directă și clară a executivului european pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen”.

Momente cheie pentru aderarea României la Schengen

„În perspectiva Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8-9 decembrie, când ar trebui adoptată o decizie privind aderarea României la spațiul Schengen, există câteva momente cheie”, a mai explicat europarlamentarul.

Potrivit deputatului european, cel dintâi moment are loc „cu aproximativ o săptămână înaintea reuniunii miniștrilor, când urmează să fie adoptate pozițiile statelor membre în parlamentele naționale”

Cel de-al doilea moment important este „în data de 30 noiembrie, când au loc ședințele, atât în format Coreper II, cât și cea a grupul de lucru privind Schengen, unde vor exista dezbateri definitorii pentru decizia finală”.

„Am făcut apel la tot spectrul politic, la mediul de afaceri și la diaspora românească să insiste pentru promovarea acestui obiectiv important pentru țară”, a mai transmis eurodeputatul social-democrat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro