Grupul sud-coreean BTS, desemnat Artistul Global al Anului 2020 de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice

Grupul sud-coreean BTS, desemnat Artistul Global al Anului 2020 de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice

Grupul sud-coreean BTS, reprezentant marcant al stilului K-pop, ale cărui piese ritmate sunt apreciate de milioane de admiratori din lumea întreagă, a primit trofeul Artistul Global al Anului 2020 din partea Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), au anunţat joi reprezentanţii acestei asociaţii profesionale, citaţi de Reuters.

Trupa BTS, alcătuită din şapte cântăreţi, s-a bucurat de un succes uriaş în 2020 şi a devenit primul grup sud-coreean care a ajuns pe primul loc în topul single-urilor din Statele Unite - Billboard Hot 100 Singles -, cu piesa în limba engleză "Dynamite", primind totodată prima sa nominalizare la premiile Grammy.

Formaţia sud-coreeană, care a debutat în 2013 şi care a promovat stilul K-pop în Statele Unite în ultimii ani, a fost desemnată Artistului Anului 2020 şi de revista Time.

Reprezentanţii IFPI spun că decizia sa de a atribui acest premiu grupului BTS a ţinut cont de prestaţiile trupei la nivel mondial atât în formatul muzical digital, cât şi în cel fizic, pe parcursul anului 2020.

Cântăreaţa americană Taylor Swift s-a clasat pe locul al doilea în topul Global Artist întocmit de IFPI, iar poziţia a treia a revenit rapperului canadian Drake. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro