Grupul Wagner devastează orașul Bahmut, singurul loc unde rușii avansează. Cum arată localitatea acum VIDEO

Grupul Wagner devastează orașul Bahmut, singurul loc unde rușii avansează. Cum arată localitatea acum VIDEO

Locuitorii blocați în orașul Bahmut, din regiunea Donețk, au ajuns în pragul sărăciei din cauza războiul Rusiei în Ucraina. Fondatorul Wagner, Evgheni Prigozin, ale căror trupe se află în zonă, a recunoscut că rezistența ucrainenilor este destul de puternică, potrivit unui reportaj realizat de CNN .

Din Bakhmut se poate ajunge în trei orașe strategice din regiunea Donețk FOTO EPA-EFE

În ultimele două luni, rușii au încercat să pătrundă în apărarea orașului și nu au avut succes”, a povestit Katrusya, ghidul jurnaliștilor CNN.

Femeia, care și-a pierdut soțul în luptă acum o lună, lucrează ca medic de război în Bahmut.

Ea i-a condus pe jurnaliștii americani să vadă o clădire care tocmai fusese bombardată, timp în care un alt obuz de artilerie a lovit în apropiere. Atacul avea să continue aproximativ 20 de minute, jurnaliștii reușind din fericire să se adăpostească.

Astfel de „situații” sunt deja normale acolo, a povestit Katrusya.

Atacurile de artilerie zboară în fiecare zi, așa că aici nu este niciodată liniște. În alte părți ale orașului sunt bombardamente de multe ori pe zi”, spune ea.

Câțiva locuitori au mai fost văzuți încă pe străzile din Bahmut, pe biciclete sau pe jos, trăind parcă într-o lume paralelă. Clădirile nu au ferestre, iar străzile sunt pline de cratere.

Un localnic pe nume Serghei care a fost întrebat dacă nu este îngrijorat din cauza bombardamentelor, a răspuns oarecum pierdut: „Ți-e frică amice, de ce? Totul o să fie bine."

Katrusya a povestit apoi că numeroși soldați și civili au murit din cauza luptelor date aici. „Nu pot să vă dau un număr exact, dar este foarte mare... sunt mulți răniți din ambele părți și, de asemenea, mulți morți.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat luptele din acest oraș, care s-au intensificat, drept „cele mai dificile”.

Din Bahmut se poate ajunge în trei orașe strategice din regiunea Donețk, al căror control este râvnit de armata lui Putin: Konstantinivka la sud-vest și Kramatorsk și Sloviansk la nord-vest.

Imaginile din Bahmut sunt diferite de cele din restul țării, unde forțele ucrainene au reușit în mare măsură să respingă avansul Rusiei și chiar să recâștige teritorii în ultimele săptămâni, pe măsură ce forțele ruse s-au retras la sfârșitul lunii septembrie.

Aici, forțele ruse au înregistrat câștiguri mici, în mare parte datorită grupului Wagner, care este considerat de analiști o companie militară privată aprobată de Kremlin.

Potrivit presei de stat din Rusia și unor postări de pe rețelele de socializare, mercenarii Wagner s-ar afla la periferia orașului Bakhmut, într-un mic sat numit Ivangrad.

Situația de lângă Bahmut este dificilă, trupele ucrainene opun rezistență decentă, iar legenda ucrainenilor care fug este doar o legendă. Ucrainenii sunt băieți cu «bile de fier» la fel de mari ca noi”, a scris pe Telegram, Evgheni Prigozin, cel care a fondat armata privată Grupul Wagner.

Katrusya, povestește că i-a văzut pe luptătorii Wagner și, în ciuda notorietății lor internaționale, par mai degrabă un amestec de soldați angajați pe contract, spune ea.

Ei sunt o turmă. Există câțiva luptători profesioniști, foarte bine pregătiți, dar majoritatea dintre ei s-au trezit luptând accidental în acest război pentru bani sau pentru a putea ieși din închisoare”, a spus ea.

Potrivit unui videoclip, postat luna trecută, Prigojinpărea că recrutează prizonieri din închisorile rusești pentru Wagner, oferind o promisiune de clemență în schimbul unui serviciu de luptă de șase luni în Ucraina.

În ciuda la toate Katrusya nu a renunțat să spere la unicul obiectiv și anume victoria.

Prețul pentru Ucraina va fi enorm”,a recunoscut ea. „Îi vom pierde pe cei mai buni dintre cei mai buni, pe cei mai motivați și antrenați, dar cu siguranță vom câștiga; nu avem altă opțiune, este pământul nostru. Sun absolut sigură că vom câștiga.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”