Grupul Wagner, mercenarii lui Prigojin, a ajuns de dimensiunea armatelor Ungariei sau Slovaciei

Grupul Wagner, mercenarii lui Prigojin, a ajuns de dimensiunea armatelor Ungariei sau Slovaciei

Oficialii militari ucraineni susțin că Prigojin a creat o armată privată (grupul Wagner) care se poate compara ca dimensiune cu cea a Ungariei sau Slovaciei.

Mercenari Wagner FOTO: Telegram

Serhiy Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat la postul ucrainean de televiziune Channel 24 că Grupul Wagner este acum o armată cu drepturi depline care se poate compara cu cea a Ungariei sau Slovaciei ca mărime.

Cherevatyi a declarat că forțele ucrainene au ucis 121 de soldați ruși și au rănit 139 la Bakhmut în data de 1 aprilie, în timp ce forțele ruse au bombardat orașul de 232 de ori.

Oficialul ucrainean nu a precizat exact câți soldați are acest grup, dar conform Băncii Mondiale, în 2019, Slovacia avea o armată formată din 19.000 de militari, iar Ungaria avea 40.000 de militari.

Wagner recrutează pe Pornhub

Grupul de mercenari Wagner al Rusiei a publicat un anunț pe platforma Pornnhub prin care vrea să atragă noi recruți, ca urmare a pierderilor suferite în conflictul din Ucraina.

Postul de știri ucrainean Ukrainskaya Pravda, care a prezentat informația, susține că videoclipul a fost partajat pe canalele Telegram de către persoane care locuiesc în regiunile Kemerovo și Volgograd din Rusia.

Prigojin a anunțat deschiderea a 42 de centre de informare în întreaga Rusie pentru a înscrie noi recruți pentru grupul său paramilitar de o brutalitate notorie, care a suferit pierderi colosale în timp ce încerca să captureze orașul-cheie Bahmut din estul Ucrainei.

Membri mascați ai Grupului Wagner au vizitat școli din Moscova pentru a ține „discursuri despre carieră" și a lua datele de contact ale elevilor.

La câteva luni de la începerea războiului, Wagner a înscris până la 40.000 de deținuți din închisorile din Rusia, oferindu-le grațierea, dacă supraviețuiesc șase luni pe front.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...