Grupul Wagner va fi mai periculos sub comanda lui Putin, apreciază premierul Poloniei

Grupul Wagner va fi mai periculos sub comanda lui Putin, apreciază premierul Poloniei

Grupul de mercenari ruşi Wagner va fi şi mai periculos sub controlul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, după decesul încă neconfirmat oficial al liderului Evgheni Prigojin, într-un accident de avion, miercuri, a apreciat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

Premierul Poloniei consideră că gruparea Wagner e mai periculoasă sub Putin FOTO Profimedia

"Grupul Wagner ajunge sub conducerea lui Putin. Să îşi răspundă fiecare la întrebarea: ameninţarea va fi mai mică sau mai mare? Pentru mine, este o întrebare retorică", a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă.

E posibil ca Vladimir Putin să-și grăbească propria în cazul în care este implicat în moartea anunțată a lui Evgheni Prigojin, a apreciat un analist din industria de apărare și fost ofițer britanic, citat de Sky News.

„Recurgând la fratricid pentru a-și păstra controlul asupra puterii, Putin seamănă semințele propriei sale căderi, alimentând colapsul Rusiei, ceea ce ar putea duce la un război civil și poate chiar la fragmentarea Rusiei”, a scris Nichoas Drummond pe X (fostul Twitter).

„Puțini oameni vor plânge moartea lui Evgheni Prigojin, dar uciderea sa flagrantă și premeditată ar trebui să ne reamintească tuturor cine anume este Vladimir Putin: un bandit nemilos, imperialist, fost KGBist", a adăugat el.

Nu există încă o confirmare oficială a faptului că Evgheni Prigojin se afla în acel avion, Kremlinul și Putin însuși păstrând până acum tăcerea în această privință.

Un avion Embraer Legacy 600 la bordul căruia se afla Prigojin alături cofondatorul Wagner, Dmitri Utkin, și alte cinci persoane presupus membre ale grupării, s-a prăbușit ieri la nord de Moscova.

Acesta se deplasa spre Sankt Petersburg - orașul natal al lui Evgheni Prigojin.

Avionul care se presupune că îl transporta pe Evgheni Prigojin și alte nouă persoane s-a prăbușit în apropierea satului Kujenkino, în regiunea Tver, la aproximativ 297,73 km nord de capitala Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat