Guatemala: Un fost ministru al sănătăţii moare din cauza COVID-19 în detenţie

Guatemala: Un fost ministru al sănătăţii moare din cauza COVID-19 în detenţie

Un fost ministru guatemalez al sănătăţii, Jorge Villavicencio, a murit din cauza coronavirusului contractat în timp ce se afla în arest preventiv pentru corupţie, a informat marţi o sursă medicală, notează AFP.

Jorge Villavicencio a murit în cursul nopţii de luni spre marţi "din cauza complicaţiilor legate de COVID-19", a anunţat într-un comunicat Spitalul Roosevelt (în vestul capitalei Ciudad de Guatemala), unde fusese internat de peste zece zile.

Fostul ministru al sănătăţii s-a predat justiţiei la sfârşitul anului trecut şi de atunci a fost ţinut închis într-o cazarmă a armatei, la Ciudad de Guatemala.

El era pus sub acuzare pentru mai multe cazuri de corupţie din timpul mandatului preşedintelui Otto Pérez (2012-2015). Acesta din urmă, de asemenea acuzat de corupţie, se află şi el în arest preventiv.

Parchetul special împotriva impunităţii (FECI) l-a acuzat pe Jorge Villavicencio că a fost implicat într-o reţea infracţională constituită pentru a strânge sume de bani în valoare totală de peste 7 milioane de dolari cu ocazia atribuirii unor contracte pentru diverse lucrări în spitale.

Fostul ministru era, de asemenea, suspectat că a favorizat unele companii farmaceutice pentru furnizarea de medicamente şi a atribuit locuri de muncă în ministerul său la recomandarea unor deputaţi.

În ultimele patru luni, Guatemala (ţară cu aproape 17 milioane de locuitori) a înregistrat oficial 39.039 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 1.502 de persoane au decedat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!