Guran: PSD a început să sară calul. PNL va răspunde atacurilor, cât de curând

Guran: PSD a început să sară calul. PNL va răspunde atacurilor, cât de curând

Virgil Guran, vicepreședinte al PNL, susține că PSD a intrat deja în logica de campanie electorală, iar acesta e un motiv al atacurilor repetate la partenerii de guvernare.

Virgil Guran, vicepreședinte al PNL pe teme de apărare FOTO Mediafax

Referitor la PSD, da, trebuie să recunoaștem că în coaliție, până la urmă, ne înțelegem, într-un final, dar există discuții, cum este și normal, suntem două partide cu gândire diferită, dar eu cred că coaliția a mers destul de bine și sunt convins că vom găsi soluții până la final, dar asta nu înseamnă că nu o să avem în continuare discuții, nu o să avem în continuare hai să spunem mici scandaluri, să spun așa, în interior, dar până la urmă, sunt convins că vom găsi calea comună. Da, au intrat în campanie electorală PSD-ul deja, noi încă nu. Ei se gândesc probabil mai mult la alegeri, când încep să ne critice. Ați văzut că noi avem o poziție mult mai moderată și că nu am început să ne legăm de miniștrii lor”, a precizat Virgil Guran, legat de PSD, care ar căuta scandal, într-o intervenție la RFI .

Vicepreședintele liberal susține că PNL va începe să răspundă cât de curând atacurilor PSD, dacă acestea vor continua: „Sunt convins că vor fi și alte atacuri. Sunt convins că până la urmă, vom începe să răspundem și noi, că așa este normal, până la urmă. Cred că cât de curând, pentru că deja, ei, plastic vorbind, au început să sară calul în acest domeniu și li se pare uneori că numai ceea ce spun ei este corect, iar când vii cu argumente că nu este corect și că nu sprijinim economia și România cu acele măsuri, într-adevăr, au câte o reacție din asta mai vehementă, dar o să începem să le dăm replica, eu zic că o să se întâmple cât de curând”, a precizat liberalulul.

Deocamdată, ați văzut atitudinea primului-ministru, își vede de guvernare, își vede de problemele importante, nu intră în aceste controverse, că aceste controverse i-ar mânca mult din timp și n-ar avea timp să se ocupe de lucrurile serioase. Cei de la PSD să vedem când se va face rotativa dacă mai au timp sau premierul lor dacă va avea timp de astfel de controverse, de atacuri, vor veni problemele importante peste el acolo”, a completat Virgil Guran .

Contre PSD-PNL

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că Rareș Bogdan dă vina pe ministerul Finanțelor pe tema netaxării OMV, în loc să își întrebe colegul de partid, pe ministrul Virgil Popescu, motivul pentru care a eșuat negocierea regulamentului european.

Purtătorul de cuvânt al PSD afirmă că europarlamentarul PNL „aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat și taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare”. „În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eșuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plătește sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanțelor publice . Sunt sigur că domnul Rareș Bogdan nu este ignar și înțelege foarte bine ce este un Regulament european și cum se aplică el. Faptul că posibilitatea de intervenție a oricărui Stat Membru este extrem de mică”, a afirmat acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...