Guvern: Autorităţile locale au posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în anumite condiţii

Guvern: Autorităţile locale au posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în anumite condiţii

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o prevedere care dă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50%, în situaţia în care proprietarii fac dovada că au redus, la rândul lor, chiriile pentru locatarii imobilelor respective, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Prevederea face parte dintr-o ordonanţă de urgenţă iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice.

"A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acorda în situaţia în care aceşti proprietari, la rândul lor, fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%. Vorbim practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50%, urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale, dar această facilitate se acordă, în condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi chiriaşilor", a declarat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

El a explicat şi obiectivele vizate de Guvern prin această prevedere.

"Practic, ceea ce intenţionează Guvernul prin acest act normativ, pe de o parte să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale printr-o reducere a impozitului pe clădiri şi, în acelaşi timp, să-i stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre comerciale, care au activităţile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost puternic afectaţi de aceste măsuri, care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective", a precizat Dancă. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina