Guvern: Persoanele afectate în urma exploziei produse în Bistrița vor primi locuințe ANL

Guvern: Persoanele afectate în urma exploziei produse în Bistrița vor primi locuințe ANL

Guvernul pune la dispoziție zece locuințe ale ANL pentru persoanele afectate de distrugerea parțială a blocului situat în municipiul Bistrița, str. Arțarilor nr. 20, ca urmare a exploziei produse în 19 octombrie, informează un comunicat al Executivului remis, miercuri, AGERPRES.

"Întrucât la nivelul autorităților administrației publice locale nu există un fond locativ care să poată fi pus la dispoziția persoanelor afectate, pentru a veni în sprijinul acestora sub aspectul spațiului locativ, au fost identificate locuințe situate în blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe. În acest sens, Guvernul a decis schimbarea temporară a regimului juridic pentru 10 locuințe ANL, care vor avea pe perioada efectuării reparațiilor, dar nu mai mult de 5 ani, destinația de locuințe de necesitate", se arată în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, pentru cele zece apartamente "nu sunt încheiate contracte de închiriere în acest moment și nu se află contracte în derulare".

Pe 24 octombrie, Consiliul Local Bistrița a adoptat un proiect de hotărâre pentru alocarea acestor apartamente, însă era nevoie de adoptarea unei ordonanțe de urgență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?