Guvernator ucrainean: 46 de localităţi din regiunea Herson, eliberate de sub ocupaţia rusească

Guvernator ucrainean: 46 de localităţi din regiunea Herson, eliberate de sub ocupaţia rusească

„Până azi (luni), 46 de localităţi ocupate au fost eliberate în regiunea Herson”, a declarat Butri pentru televiziunea naţională ucraineană.

Aceste localităţi se află în nordul regiunii, unde se învecinează cu regiunea Dnipropertovsk, dar şi în partea de sud, la frontiera cu regiunea Mîkolaiv, bombardată puternic, precizat el.

„Unele dintre localităţile recucerite au fost distruse în proporţie de 90% şi se află constant sub foc”, a mai declarat oficialul ucrainean.

Situaţia umanitară în regiunea Herson este „critică” , a subliniat el, reiterându-şi apelul către civilii rămaşi în regiune să se deplaseze în zone „mai sigure”.

În primele zile ale invaziei ruse, lansată la 24 februarie, forţele invadatoare au cucerit aproape întreaga regiune Herson, considerată strategică prin prisma faptului că se învecinează la sud cu Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Însă, de câteva săptămâni, armata ucraineană, consolidată de livrări de artilerie cu rază lungă de acţiune primite din Occident, duce o contra-ofensivă pentru recucerirea ei.

Forţele armate ale Kievului au bombardat depozite şi poziţii militare ale inamicului şi au avariat poduri folosite pentru aprovizionare.

Un oficial ucrainean dădea asigurări luna trecută că regiunea Herson urmează să fie recucerită de către forţele ucrainene până la sfârşitul lui septembrie, transmite AFP, potrivit news.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…