Guvernul a aprobat aplicarea unitară a Legii 153/2017 în privinţa salarizării poliţiştilor şi personalului civil din penitenciare

Guvernul a aprobat aplicarea unitară a Legii 153/2017 în privinţa salarizării poliţiştilor şi personalului civil din penitenciare

Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, ordonanţa asigură aplicarea unitară a Anexei VI la Legea cadru nr. 153/2017 - Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Apărare, ordine publică şi securitate naţională" pentru poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din sistemul administraţiei penitenciare.

Prin adoptarea ordonanţei, se elimină "o inechitate" din sistemul de salarizare în sistemul de ordine publică şi securitate naţională, arată sursa citată.

"Una din priorităţile pe care le-am stabilit după preluarea mandatului este eliminarea cât mai rapidă a inechităţilor de salarizare din sistemul judiciar şi sistemul penitenciar. Astăzi, cu sprijinul Guvernului, am reuşit să eliminăm una dintre ele, care greva statutul poliţiştilor de penitenciare şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, problemă care a fost generată pe parcursul anului 2021 şi care reprezenta una din multele întârzieri acumulate pe agenda Justiţiei şi a sistemului penitenciar pe parcursul anului 2021. În continuare, mă voi concentra pe inechităţile salariale din sistemul judiciar", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

Proiectul a fost avizat de Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi Consiliul Legislativ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina