Guvernul a aprobat organizarea Agenției Naționale pentru Sport

Guvernul a aprobat organizarea Agenției Naționale pentru Sport

Membrii Guvernului au aprobat Hotărârea de Guvern privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Agenției Naționale pentru Sport.

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport FOTO: Adevărul

Potrivit Hotărârii de Guvern, Agenția Națională pentru Sport se organizează ca instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și în coordonarea premierului, cu finanțare de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, având rol de sinteză şi coordonare a aplicării strategiilor şi politicilor Guvernului în domeniul sportului, ca urmare a reorganizării prin transformare a Ministerul Sportului, care se desfiinţează.

Agenția Națională pentru Sport va prelua de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul, fiind condusă de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat. De asemenea, în structura Agenţiei Naţionale pentru Sport se află un secretar general şi un secretar general adjunct, înalţi funcţionari publici, potrivit Agerpres.

De asemenea, agenția are în subordine mai multe structuri cu personalitate juridică preluate de la Ministerul Sportului: direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, 48 de cluburi sportive la nivelul întregii ţări, 11 complexe sportive naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, precum şi Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport.

Elisabeta Lipă, președinta Agenției, susține că anul 2023-2024 va fi unul de referință pentru sportul românesc.

„Avem de astăzi cadrul legal şi instrumentele necesare pentru a ne apuca de treabă cu toate forţele. Avem multe de realizat, nu am stat pe loc nici până acum şi nu avem de gând să scădem turaţia, pentru că avem planuri mari. Sportul românesc a trecut prin multe schimbări şi a avut de înfruntat destule provocări de-a lungul timpului, dar a triumfat mereu. Am toată încrederea că 2023-2024 vor fi ani de referinţă pentru el şi că performanţa va redeveni obişnuinţă. Ne aşteaptă Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români sunt în plin proces de calificare, sper să fim cât mai mulţi acolo, cât mai buni şi să urcăm cât mai sus în clasament. Pentru acest obiectiv vom lucra la Agenţia Naţională pentru Sport, dar şi pentru o naţiune mai activă, mai sănătoasă şi mai puternică", a declarat Elisabeta Lipă, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat