Guvernul a decis să nu amâne termenul de depunere a declarațiilor fiscale. Ministerul Finanțelor și ANAF spun că au nevoie de situația fiscală actualizată a firmelor

Guvernul a decis să nu amâne termenul de depunere a declarațiilor fiscale. Ministerul Finanțelor și ANAF spun că au nevoie de situația fiscală actualizată a firmelor

Ministerul Finanțelor a anunțat printr-un comunicat de presă că termenul de depunere a declarațiilor fiscale nu va fi amânat, astfel că firmele care au obligația să transmită informațiile către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să o facă în termenul prevăzut de lege, până la 25 martie.

Precizarea ministerului vine după ce ministrul Florin Cîțu și ANAF anunțaseră la începutul acestei săptămâni că termenul de depunere a declarațiilor fiscale se amână de la 25 martie la 25 aprilie, măsură menită să îi ajute pe contribuabilii afectați de efectele epidemiei de coronavirus.

Iată cum a motivat Ministerul Finanțelor schimbarea de poziție:

”Având în vedere că Ministerul Finanțelor Publice a lansat un amplu program de garantare și subvenționare a creditelor pentru IMM-uri în scopul de a susține mediul privat și în special sectoarele lovite puternic de criza cauzată de virusul COVID-19, dar și măsura de a rambursa cât mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital, injecții de capital către companii, iar pentru a beneficia de o rambursare companiile trebuie să aibă o situație fiscală actualizată, s-a decis renunțarea la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declarațiilor”.

Prevederea ar fi urmat să facă parte din pachetul legislativ adoptat miercuri noaptea de guvern pentru susținerea economiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu