Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Guvernul a rămas fără bani? Tăriceanu, comunicat-ȘOC despre TĂIEREA de fonduri de la Transporturi, Educație și Sănătate!

Guvernul a rămas fără bani? Tăriceanu, comunicat-ȘOC despre TĂIEREA de fonduri de la Transporturi, Educație și Sănătate! Gestul este fără precedent!
 
ALDE arată într-un comunicat de presă că șeful partidului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis în ședința de azi premierului Viorica Dăncilă și ministrului Finanțelor că nu e de acord cu ”reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii”.

Reamintim că liderii celor două partide din coaliția de guvernare au discutat despre rectificarea bugetară propusă de ministrul Eugen Teodorovici.

Mai mult, comunicatul ALDE arată că Tăriceanu a transmis liderilor PSD că nu e de acord cu reducerea sumelor alocate investiţiilor.

Tăriceanu a propus reducerea cheltuielilor cu ”aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat”, potrivit comunicatului citat.

Citește comunicatul integral:

„În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare din această dimineaţă preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici propunerea de rectificare bugetară pentru acest an.

Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii.

În cadrul acestor discuţii, ALDE a propus, în vederea creşterii veniturilor bugetare şi reducerea cheltuielilor neecomunicoase, următoarele măsuri :

1. La capitolul venituri : îmbunătăţirea colectării veniturilor şi întreprinderea de măsuri de diminuare a evaziunii fiscale.

• Reducerea cheltuielilor neecomunicoase cu aparatul administrativ supra dimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat.

• Reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor

• Reducerea cheltuielilor neecomunicoase cu bunurile şi serviciile

• Extinderea sistemului de achiziţii centralizate pentru toate entităţile din subordinea ordonatorilor principali de credite

• Reorganizarea şi descentralizarea agenţiilor şi autorităţilor din cadrul ordonatorilor principali de credite care să ducă la debirocratizare şi reducerea costurilor

• Prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţiile în derulare, la nivel central şi local, şi, de asemenea, alocările de fonduri către investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

Discuţiile vor fi reluate într-o următoare şedinţă a coaliţiei, la care ministrul de finanţe este aşteptat să prezinte soluţiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte.”


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 ȘOC în CSM! Birchall desființează Secția Specială! Declarații care le-au dus în pragul leșinului pe Savonea și…

4 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

5 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb