Guvernul anunţă că va lua măsuri urgente pentru sprijinirea cetăţenilor afectaţi de inundaţii

Guvernul anunţă că va lua măsuri urgente pentru sprijinirea cetăţenilor afectaţi de inundaţii

Guvernul a anunţat, sâmbătă, că va lua măsuri urgente pentru sprijinirea cetăţenilor afectaţi de inundaţii, pe baza unui raport care a fost solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

"Premierul Viorica Dăncilă a cerut astăzi Ministerului Afacerilor Interne un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase produse în ultimele zile. Pe baza acestei analize, Guvernul va lua măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor şi a comunităţilor care au avut de suferit şi ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate", se precizează într-un comunicat al Executivului transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, prim-ministrul a cerut Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familia din localitatea Jugureni, judeţul Prahova, ai cărei copii au fost luaţi de o viitură.

"Am primit cu profundă tristeţe vestea teribilă despre tragedia produsă în comuna prahoveană Jugureni, unde trei copii şi-au pierdut viaţa, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate şi o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare", a afirmat premierul Viorica Dăncilă, potrivit comunicatului.

Viorica Dăncilă le mulţumeşte forţelor de intervenţie care acţionează în aceste zile pentru sprijinirea cetăţenilor şi limitarea efectelor inundaţiilor.

Fenomenele meteorologice şi hidrologice au produs efecte în 55 localităţi din 15 judeţe, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată în judeţul Prahova, unde doi copii au fost găsiţi înecaţi în urma unei viituri, alţi doi fiind daţi dispăruţi.

MAI a anunţat că peste 7.200 de angajaţi din structurile ministerului au acţionat noaptea trecută şi sunt în continuare la datorie pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice. În 24 de ore au fost emise 12 avertizări meteorologice şi 14 hidrologice, multe dintre acestea fiind de tip atenţionări de fenomene imediate.

"În total, la nivelul celor 15 judeţe au fost afectate 559 case, 42 anexe gospodăreşti, 56 beciuri/subsoluri, 142 curţi, 3 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 7 autovehicule. Traficul rutier este blocat pe drumul judeţean 102C, în judeţul Prahova din cauza surpării carosabilului pe o lungime de 15 m şi a fost afectat temporar pe alte 7 drumuri naţionale (DN 17D/BN, DN 10/BZ, DN 2/BZ, DN 5/GR+IF, DN 24C/IS, DN 6/IF şi DN 1B/PH) şi 2 drumuri judeţene (DJ 172B/BN şi DJ 201/IL)", se menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria