Guvernul ar urma să aprobe în şedinţa de miercuri bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu

Guvernul ar urma să aprobe în şedinţa de miercuri bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu

Guvernul ar urma să aprobe în şedinţa de miercuri bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit unei declaraţii a ministrului de resort, Barna Tanczos.

"În şedinţa de guvern din această săptămână vom prezenta bugetul AFM. Se va aproba acest buget miercuri (21 aprilie - n.r.), astfel încât să putem lansa cât mai repede programele "Rabla Clasic", "Rabla Plus" şi "Rabla pentru electrocasnice". Am dublat bugetul pentru "Rabla Plus"şi, practic, numărul de maşini care vor beneficia de un asemenea sprijin. Este vorba despre zile şi vreau să aştept ziua de miercuri, pentru a avea bugetul aprobat şi apoi voi comunica şi ziua şi ora de lansare a programului "Rabla"", a declarat luni Barna Tanczos.

Proiectul de act normativ privind AFM nu figurează pe ordinea de zi ordinară a şedinţei de guvern, urmând să fie adoptat pe ordinea de zi suplimentară.

În şedinţa de guvern urmează să fie aprobate, potrivit ordinii de zi afişate pe site-ul SGG, printre altele, un proiect de hotărâre pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din funcţiune, precum şi a celor scoase din rezervele proprii aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 81/2003.

"Pentru armonizarea prevederilor Regulamentului cu dispoziţiile Legii nr. 217/2019, prin proiectul de act normativ se propune: modificarea articolului 7/1, astfel încât animalele de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate să fie excluse de la valorificare; abrogarea articolului 414, întrucât animalele de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate nu vor mai face obiectul transmiterii fără plată (una dintre modalităţile de valorificare prevăzute de Regulament), iar cedarea cu titlu gratuit a acestora se realizează în conformitate cu dispoziţiile Legii 217/2019", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Totodată, Guvernul va decide, printr-o serie de hotărâri, cu privire la acordarea cetăţeniei române mai multor sportivi de performanţă străini.

Executivul va aproba şi un memorandum cu tema: Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea Programului de guvernare, activităţii ministerelor şi diseminarea rezultatelor. AGERPRES/ (AS - autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

4 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

5 Așa o fi?