Guvernul condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi şi reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului

Guvernul condamnă vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi şi reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului

Guvernul a condamnat, luni, vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi, unde numeroase monumente funerare au fost distruse, şi a reiterat angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism.

Potrivit unui comunicat al Executivului, au fost luate măsurile administrative ce se impun pentru identificarea şi sancţionarea celor responsabili de efectuarea acestui atac.

"Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism, încurajând solidaritatea ca fundament pentru o societate democratică şi modernă. Guvernul României întreţine un dialog constant cu preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, şi se bucură totodată de sprijinul federaţiei în ceea ce priveşte acţiunile de promovare a combaterii manifestărilor antisemite", se arată în comunicat.

Totodată, menţionează sursa citată, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, "promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale agendei României în întărirea coeziunii la nivel european".

În 4 aprilie, poliţiştii vasluieni au anunţat că cercetează împrejurările în care mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost distruse.

"În urma unei plângeri potrivit căreia un număr de 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din municipiul Huşi au fost găsite distruse, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Așa arată relaxarea la Mamaia

5 Cel mai prost scenariu pentru omenire