Guvernul Dacian Cioloş a fost respins de Parlament

Guvernul Dacian Cioloş a fost respins de Parlament

În acest moment este prezentat procesul verbal al rezultatului votului de încredere pentru cabinetul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș.
-: Mulţumesc, doamna preşedinte! Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul articolului 44, alineatul 4 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați și senatori, prin vot secret cu bile, asupra cererii de acordare a încrederii guvernului, au constatat următoarele:
Numărul total al deputaților și senatorilor – 466. Numărul deputaților și senatorilor prezenți – 343. Numărul total de voturi exprimate – 272. Număr de voturi anulate – 0. Numărul total de voturi valabil exprimate – 272, din care voturi pentru acordarea încrederii Guvernului – 88. Voturi contra acordării încrederii Guvernului – 184. Abțineri – 0. Potrivit prevederilor articolului 103, alineatul 3 din Constituția României republicată, Parlamentul acordă încrederea Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor, adică minim 234 de voturi pentru. Ca urmare a faptului că din totalul de 466 de deputați și senatori, 88 au votat pentru acordarea votului de încredere, se constată că nu este întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituție pentru ca Parlamentul României să acorde încrederea Guvernului, programului și listei guvernului prezentată de domnul Dacian Julien Cioloș, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru și dezbătute în ședința comună de astăzi a celor două Camere./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 octombrie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...