Guvernul de la București analizează situația din Polonia. Iohannis: suntem în contact cu partenerii și aliații noștri

Guvernul de la București analizează situația din Polonia. Iohannis: suntem în contact cu partenerii și aliații noștri

Guvernul României a transmis că este în contact cu țările aliate și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei.

FOTO Twitter/Nexta

UPDATE: MAPN a transmis că monitorizează incidentul din proximitatea graniței polone-ucrainene. Ministrul român al Apărării, Angel Tilvăr, i-a transmis omologului său polonez, Mariusz Blaszczak, solidaritatea și sprijinul Armate Române pentru adoptarea măsurilor necesare, după ce se stabilește cauza producerii incidentului.

"Ministerul Apărării Naționale monitorizează, prin mecanismele de cooperare și consultare la nivel aliat și în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naționale din Polonia, incidentul din proximitatea graniței polono-ucrainene, în urma căruia doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața.

Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție.

România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată și ilegală a Federației Ruse asupra Ucrainei și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional.", se arată în comunicatul emis de MAPN.

La scurt timp după ce au avut loc explozii în Polonia, în apropiere de granița cu Ucraina, soldate cu moartea a două persoane, Guvernul României a emis un comunicat în care afirmă că se află în contact, prin ministerele și insituțiile de linie, cu aliații pentru a analiza această situație.

De asemenea, a transmis că este alături de aliații și prietenii poloni, gata să procedeze în funcție de evoluția acestei situații.

"Guvernul României, prin ministerele și instituțiile de linie, este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei. Suntem alături de aliații și prietenii poloni și pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației.", se arată în comunicat.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România se solidarizează cu Polonia, în urma veștilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. El a afirmat că țara noastră este în contact cu aliații NATO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...