Guvernul de la Kiev a interzis toate zborurile private între Ucraina şi Rusia

Guvernul de la Kiev a interzis toate zborurile private între Ucraina şi Rusia

Guvernul de la Kiev a interzis miercuri toate zborurile private între Ucraina şi Rusia, cu excepţia celor legate de misiunile ONU, OSCE şi ale Crucii Roşii, măsura fiind luată după zborul efectuat la Moscova, la finalul lui martie, de doi politicieni proruşi, transmite EFE.

Anterior erau interzise toate zborurile regulate între cele două ţări, însă măsura nu se aplica aeronavelor neînregistrate în Rusia care realizau curse neregulate.

Măsura prevede "impunerea interzicerii zborurilor neregulate între Ucraina şi Statul agresor, cu excepţia zborurilor necesare pentru a asigura misiunile organizaţiilor internaţionale precum ONU, OSCE şi Crucea Roşie", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Interdicţia a fost introdusă după vizita în Rusia la finalul lui martie a fostului candidat prorus la preşedinţie Iuri Boiko şi a lui Victor Medvedciuk, un politician apropiat de preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul căreia s-au întâlnit cu înalţi oficiali ruşi.

Avakov a indicat că ministerul său a analizat zborul celor doi oameni politici şi că "Boiko a profitat de o breşă în legislaţia noastră".

"Nimeni nu are dreptul să umilească statul. Nimeni. Inclusiv când e vorba de politicieni de altă ideologie. Ideologia trebuie să fie una singură: statul nostru, casa noastră", a comentat la rândul său premierul ucrainean Volodimir Groisman.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...