Guvernul de la Madrid l-a destituit pe șeful poliției din Catalonia

Guvernul de la Madrid l-a destituit pe șeful poliției din Catalonia

Guvernul de la Madrid a anunțat sâmbătă destituirea șefului poliției din Catalonia (Mossos d'Esquadra), Josep Lluis Trapero, ca parte a măsurilor luate de executivul spaniol de punere sub tutelă a Cataloniei, în urma declarației de independență adoptate de parlamentul de la Barcelona, relatează AFP și DPA.

Vineri, șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy i-a demis din funcție pe directorul administrativ al poliției regionale, precum și pe membrii executivului catalan, ca răspuns la provocarea secesionistă.

Ministrul de interne spaniol, Juan Ignacio Zoido, a anunțat sâmbătă că l-a destituit pe Josep Lluis Trapero, șeful poliției catalane, care se află deja sub control judiciar fiind suspectat că a ajutat protestul catalan pro-independență din septembrie.

Consiliul de Miniștri al Spaniei a aprobat vineri demiterea întregului guvern catalan, dizolvarea parlamentului regional și convocarea de alegeri în Catalonia pentru data de 21 decembrie,în contextul măsurilor adoptate de guvernul spaniol pentru restabilirea legalității constituționale, care au fost autorizate vineri de Senat, după ce Parlamentul catalan a aprobat în aceeași zi declararea unilaterală a independenței.

Consiliul de Miniștri a ordonat, de asemenea, demiterea șefilor Departamentului de Interne al guvernului regional, precum și închiderea "ambasadelor" catalane din străinătate, cu excepția celei de la Bruxelles.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...