Guvernul de la Varşovia se opune relocării imigranţilor ilegali în Polonia

Guvernul de la Varşovia se opune relocării imigranţilor ilegali în Polonia

Guvernul conservator de la Varşovia se opune oricărei relocări a imigranţilor ilegali în Polonia, a declarat luni ministrul de interne polonez Mariusz Kamiński, răspunzând astfel planurilor Comisiei Europene legate de un nou pact privind migraţia şi azilul, relatează marţi thenews.pl.

Miniştrii de interne din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Estonia, Letonia şi Slovenia au trimis o scrisoare comună Comisiei Europene în care îşi exprimă opoziţia faţă de orice formă de relocare obligatorie.

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson intenţionează să propună o reformă a sistemului de azil al Uniunii Europene, care s-a dovedit depăşit în 2015-2016 când ţările din flancul sudic al blocului comunitar le-au acuzat pe celelalte că nu le-au ajutat să gestioneze numărul mare de sosiri de migranţi şi refugiaţi.

Kamiński a afirmat luni că guvernul polonez nu va fi de acord cu 'experimente culturale'. El a adăugat că Polonia este motivată nu de justificări "xenofobe", ci de "bun simţ''.

"Guvernul polonez nu este şi nu va fi de acord cu niciun experiment social sau cultural impus nouă. Putem vedea modul în care se sfârşesc asemenea experimente privind la exemplul multor ţări vest-europene. Acest lucru conduce la consecinţe tragice, la conflicte sociale, la conflicte cu un background rasist, pe motive religioase'', a subliniat demnitarul polonez. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!