Guvernul discută miercuri un proiect de OUG pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală

Guvernul discută miercuri un proiect de OUG pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală

Guvernul discută în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și Codului de procedură penală, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES. Proiectul de OUG este pentru modificarea și completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Potrivit unor surse judiciare, proiectul de OUG ar cuprinde peste 130 de modificări la Codului penal și la Codul de procedură penală, urmare și a multiplelor decizii date de Curtea Constituțională a României (CCR) dar și a faptului că unele propuneri de modificări, făcute de Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, ar fi stat aproximativ un an în Parlament.

Plenul CSM, în ședința din 12 mai, a discutat punctul de vedere al Direcției legislație, documentare și contencios privind acest proiect de OUG.

"Plenul CSM a avizat favorabil proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu observațiile formulate de Direcția legislație, documentare și contencios și cu precizările formulate de Comisia nr. 1 în ședința din 12 mai", se arată în soluția Consiliului publicată pe site-ul instituției.

De asemenea, Plenul CSM a apreciat că, în acest context, este cu atât mai mult necesară emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi de judecător și de grefier până la sfârșitul lunii mai 2016. Aprecierea Consiliului a avut în vedere și avizul conform emis de acest for în ședința din 14 aprilie cu privire la proiectul de HG pentru modificarea Hotărârii Guvernului 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, prin care s-a propus, printre altele, suplimentarea numărului de posturi din cadrul instanțelor judecătorești cu 346 posturi, din care 102 posturi de personal auxiliar de specialitate și 244 posturi de judecător, conform Memorandumului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”