Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi este în discuţii pentru a răscumpăra 15 tancuri Ghepard din Qatar pentru a le trimite Kievului, a informat vineri ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de Reuters.

Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 către Ucraina

Livrarea tancurilor Leopard ar putea avea loc oricând, odată ce tancurile vor fi reparate, a relatat ziarul, citând surse guvernamentale.

Rheinmetall şi Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft doresc să recondiţioneze zeci de tancuri Leopard 1 , pe care le-ar putea furniza Ucrainei dacă Kievul ar fi dispus să le cumpere, conform sursei citate.

Mai mulţi oficiali germani au discutat cu Ministerul de Externe al Qatarului despre o posibilă achiziţie a 15 tancuri Ghepard pe care Doha le-a cumpărat pentru a securiza stadioanele unde au avut loc meciurile de fotbal din cadrul Cupei Mondiale, a spus ziarul, adăugând că Berlinul încearcă să obţină mai multe muniţii din Qatar .

„Tancurile Ghepard s-au dovedit foarte bune în războiul din Ucraina. Dacă am putea obţine mai multe de la partenerii de aici, asta i-ar ajuta cu siguranţă pe ucraineni", a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung recent numitul ministru german al apărării Boris Pistorius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu