Guvernul german a publicat un proiect de lege privind autodeterminarea care va facilita schimbarea identităţii de gen

Guvernul german a publicat un proiect de lege privind autodeterminarea care va facilita schimbarea identităţii de gen

Guvernul german a publicat marţi un proiect de lege privind autodeterminarea pentru a facilita schimbarea identităţii de gen şi a prenumelui, informează dpa.

„Odată cu legea privind autodeterminarea, introducem o reglementare simplă şi uniformă pentru schimbarea declarării genului. În acest fel, redăm celor afectaţi o parte din demnitatea lor, care le-a fost refuzată de stat de zeci de ani”, a declarat într-un comunicat ministrul federal al familiei, Lisa Paus, citat de Agerpres.

Paus, membră a Partidului Verzilor, a publicat proiectul de lege împreună cu ministrul federal al justiţiei, Marco Buschmann, din partea Partidului Liber Democrat. Ei intenţionează să prezinte o declaraţie a celor două ministere până la sfârşitul lunii mai.

Conform proiectului de lege, fiecare cetăţean va putea să îşi determine sexul şi prenumele şi să le schimbe printr-o procedură simplă la Oficiul stării civile.

Ministerele Familiei şi Justiţiei au declarat că legea vizează persoanele transgender, intersexuale şi non-binare.

Asociaţia lesbienelor şi homosexualilor din Germania (LSVD) a salutat publicarea proiectului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...