Guvernul olandez este 'foarte, foarte alertat' de riscul unor atacuri cibernetice din partea Rusiei

Guvernul olandez este 'foarte, foarte alertat' de riscul unor atacuri cibernetice din partea Rusiei

Guvernul olandez este 'foarte, foarte alertat' de riscul de a fi ținta unor atacuri cibernetice din partea Rusiei, a declarat joi ministrul de externe olandez Bert Koenders pentru postul de televiziune NOS, citat de DutchNews.nl.

''Nu am niciun indiciu concret, dar nu sunt naiv'', a spus Koenders. El se află într-o vizită la Washington pentru a se întâlni cu diplomați și oficiali americani în urma alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

O parte a misiunii sale este de a afla dacă americanii dispun de vreo informație precisă despre un eventual atac cibernetic rus contra Olandei, adaugă NOS.

Serviciile de securitate americane au ajuns săptămâna trecută la concluzia că Rusia a lansat atacuri informatice asupra mesageriei electronice a Partidului Democrat din SUA și există bănuieli că același lucru se va întâmpla în Olanda înaintea alegerilor generale din luna martie, a adăugat postul de televiziune citat.

În ianuarie anul trecut, cotidianul britanic The Telegraph relata că a fost 'detectată' o influență rusă înaintea referendumului din Olanda cu privire la Acordul de asociere UE-Ucraina.

Pe de altă parte, Olanda l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a explica dezinformarea referitoare la ancheta privind prăbușirea în estul Ucrainei, în 2014, a avionului ce efectua zborul MH17, Amsterdam-Kuala Lumpur, avion despre care se bănuiește că a fost doborât de rebelii proruși.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...