Guvernul Orban 2, prezentat astăzi: nici o schimbare în echipa de miniștri, modificări minime în programul de guvernare

Guvernul Orban 2, prezentat astăzi: nici o schimbare în echipa de miniștri, modificări minime în programul de guvernare

Premierul desemnat Ludovic Orban prezintă azi, după ședința conducerii PNL, componența noului guvern și programul de guvernare cu care va merge în Parlament pentru votul de încredere. În echipa de miniștri nu va exista nici o schimbare față Guvernul Orban 1, potrivit surselor G4Media.ro, și nici în programul de guvernare nu sunt așteptate schimbări majore.

Din noul program vor fi eliminate obiectivele realizate deja și vor fi adăugate obiective noi, precum informatizarea ANAF.

Ludovic Orban a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Executiv după moțiunea de cenzură care a dărâmat miercurea trecută Guvernul Orban 1.

Orban a declarat duminică seară la B1 TV că parlamentarii liberali vor participa la audierile miniştrilor propuşi din comisii şi vor asigura cvorumul, dar nu vor vota.

„Parlamentarii liberali vor participa la audierile din comisii şi la votul din plen pentru asigurarea cvorumului şi nu vor vota. Important e cvorumul. Noi putem merge să votăm „împotrivă”. S-a văzut foarte clar că parlamentarii PNL sunt de încredere. E preferabil să stăm în bănci, dar asta înseamnă că nu e vot „pentru”. Obiectivul nostru reprezintă buna guvernare a României. Buna guvernare a României, din punctul nostru de vedere, nu se poate asigura cu actualul Parlament. Actualul Parlament este, practic, Parlamentul ales în decembrie 2016 şi este într-o totală contradicţie cu opţiunile, aşteptările, dorinţele cetăţenilor români”, a declarat Orban într-o emisiune la B1 TV.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

4 Așa o fi?

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…