Guvernul Orban a demis meteorologii pentru prognoza greșită care a dus la anularea focului de artificii de Ziua Națională a Ungariei

Guvernul Orban a demis meteorologii pentru prognoza greșită care a dus la anularea focului de artificii de Ziua Națională a Ungariei

Prognoza meteorologilor a făcut ca focul de artificii, prevăzut să aibă loc sâmbătă de Ziua Națională a Ungariei, să fie anulat. Guvernul Orban i-a demis pe președinta Agenției Naționale de Meteorologie și pe adjunctul său, după ce prognoza s-a dovedit a nu fi corectă.

Meteorologi demiși de guvernul Orban pentru prognoza greșită de Ziua Națională a Ungariei

Kornelia Radics, președinta Agenției Naționale de Meteorologie și adjunctul său Gyula Horvath au fost demiși din funcții după ce aceștia ar fi furnizat date eronate legat de prognoza meteo din cea mai importantă zi a Ungariei.

Ministrul Industriei și Tehnologiei Laszlo Palkovics, în subordinea căruia se află agenția de Meteorologie, a decis să îi demită pe cei doi, potrivit unui comunicat, în care nu s-au oferit mai multe detalii, potrivit Digi24 .

Prognoza Agenției de Meteorologie anunța furtuni și rafale de vânt puternice, din cauza cărora s-a decis anularea focului de artificii. Agenția și-a cerut scuze duminică fiind invocat un "factor de incertitudine inerent profesiei" de meteorolog.

Focul de artificii a fost reprogramat pentru 27 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...