Guvernul Orban l-a numit secretar de stat la Finanțe, responsabil cu datoria publică, pe Mironel Panțuroiu, implicat în scandalul imobiliar Terra Residence

Guvernul Orban l-a numit secretar de stat la Finanțe, responsabil cu datoria publică, pe Mironel Panțuroiu, implicat în scandalul imobiliar Terra Residence

Guvernul Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al Ministerul Finanțelor Publice, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. El a fost susținut de PMP pentru obținerea acestei funcții. Panțuroiu nu are nici un CV public și nu e clar ce îl califică pentru o asemenea funcție în statul român.

Mironel Panțuroiu a fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci.

În urmă cu 10 ani, Mironel Panțuroiu era director de vânzări la Terra Residence, un proiect imobilar dezvoltat de americanul Daniel Thomas. Acesta a dezvoltat proiectul cu bani de la bancă și a gajat creditul tocmai cu apartamentele construite. După criză, americanul nu și-a mai putut plăti datoriile și firma lui, Terra Vision, a intrat în faliment.

Oamenii care au cumpărat apartamente au fost prinși la mijloc, între dezvoltatorul pe datorie și bănci. Vezi aici și aici.

”Din cauza acestui (…) Panțuroiu Mironel, eu și acum stau cu chirie, după ce, în septembrie 2008, le-am plătit (lui Daniel Thomas, la insistențele lui Panțuroiu Mironel, care mă asigura că totul este în regulă) un avans de 15.000 euro pentru un apartament despre care ei aveau cunoștință că nu le vor mai termina datorita problemelor financiare apărute chiar din primavara – vara lui 2008”, scria un client, Andrei Dincă, în iulie 2010, pe forumul Terra Residence.

Unii dintre păgubiții de atunci se judecă și acum la Tribunalul București cu Daniel Thomas și Mironel Panțuroiu. Au termen în iunie 2020. Procesul a început în 2012 (Vezi aici mai multe detalii).

Potrivit declrațiilor sale de avere și interese de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Panțuroiu ocupa în 2015 postul de inspector la Primăria Pantelimon, iar în anul anterior lucrase la firma Taifasuri Media, care editează revista ”Taifasuri”. În 2016 figura ca inspector principal la Direcția Finanţelor București, după care s-a mutat la ANAF ca inspector principal. eE este acționar al companiei Auto Trade Expert.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului Finanțelor, secretarul de stat Mironel Panțuroiu va gestiona datoria publică a României. SURSA: G4Media.ro.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși