Guvernul României, cârpa UDMR la ordinul lui Dragnea! Kelemen Hunor anunță în limba maghiară că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației!

Guvernul României, cârpa UDMR la ordinul lui Dragnea! Kelemen Hunor anunță în limba maghiară că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației!

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat pe Facebook că Guvernul a abrogat, în ședința de astăzi, articolul privind predarea limbii române la clasele maghiare din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa.

„Am reușit! La cererea noastră, guvernul a abrogat articolul din ordonanța din luna august, care discrimina elevii maghiari din clasele primare. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!”, a scris joi Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook. Mesajul a fost postat în limba maghiară, la fel ca și articolul de pe blogul său.

Ulterior, Guvernul a confirmat prin purtătorul de cuvânt, Nelu Barbu, abrogarea articolului din ordonanța privind predarea limbii române la clasele maghiare primare. Practic s-a revenit la situația de dinainte. Limba română la clasele din învățământul primar cu predare în limba maghiară va fi predată de învățători.

Articolul din ordonanța 9, adoptată la finalul lui august, prevedea că „în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate".

În urma acestei modificări, UDMR a cerut remanierea ministrului Educației și a suspendat protocolul cu PSD până nu se renunță la prevederea sus-menționată.

După o discuție cu Liviu Dragnea, ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat, susținând că nu a fost de acord cu modificarea cerută de UDMR.

..


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb