Guvernul României, cârpa UDMR la ordinul lui Dragnea! Kelemen Hunor anunță în limba maghiară că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației!

Guvernul României, cârpa UDMR la ordinul lui Dragnea! Kelemen Hunor anunță în limba maghiară că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației!

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat pe Facebook că Guvernul a abrogat, în ședința de astăzi, articolul privind predarea limbii române la clasele maghiare din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa.

„Am reușit! La cererea noastră, guvernul a abrogat articolul din ordonanța din luna august, care discrimina elevii maghiari din clasele primare. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!”, a scris joi Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook. Mesajul a fost postat în limba maghiară, la fel ca și articolul de pe blogul său.

Ulterior, Guvernul a confirmat prin purtătorul de cuvânt, Nelu Barbu, abrogarea articolului din ordonanța privind predarea limbii române la clasele maghiare primare. Practic s-a revenit la situația de dinainte. Limba română la clasele din învățământul primar cu predare în limba maghiară va fi predată de învățători.

Articolul din ordonanța 9, adoptată la finalul lui august, prevedea că „în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate".

În urma acestei modificări, UDMR a cerut remanierea ministrului Educației și a suspendat protocolul cu PSD până nu se renunță la prevederea sus-menționată.

După o discuție cu Liviu Dragnea, ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat, susținând că nu a fost de acord cu modificarea cerută de UDMR.

..


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …