Guvernul urmează să modifice OUG 63/2020 privind campaniile de informare publică derulate în contextul pandemiei COVID 19

Guvernul urmează să modifice OUG 63/2020 privind campaniile de informare publică derulate în contextul pandemiei COVID 19

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea OUG 63/2020 pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19.

"Prin prezentul act normativ se are în vedere ca, în situaţia în care sumele prevăzute pentru campaniile de informare publică nu se utilizează integral pe categorii de furnizori de servicii media în procentele prevăzute la articolul 3, să se creeze cadrul legal pentru redistribuirea sumelor rămase necheltuite celorlalte categorii de furnizori de servicii media sau între servicii, în cadrul aceleiaşi categorii. În acest sens se introduce o nouă reglementare care prevede că sumele din bugetul prevăzut total al campaniilor media pot fi redistribuite între categoriile de servicii media prevăzute la alineat (1) sau între servicii, în cadrul aceleiaşi categorii, la propunerea motivată a Autorităţii pentru Digitalizarea României, cu încadrarea în bugetul aprobat, în funcţie de cererile furnizorilor media validate în cadrul campaniei de informare publică şi de disponibilităţile bugetare înregistrate la data de 1 octombrie 2020, pe fiecare categorie de servicii prevăzută la alineat (1) lit. a)-f) ", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În cadrul şedinţei urmează să fie aprobat şi un proiect de hotărâre de guvern privind "declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Drum Expres Craiova - Piteşti şi legăturile la drumurile existente', Tronsonul 1, aflate pe raza localităţilor Pieleşti şi Gherceşti din judeţul Dolj".

"Pentru prezentul act normativ este necesară aprobarea sumei cu titlu de despăgubire, în valoare de 877 mii lei, aferentă unui număr de 347 de imobile în suprafaţă totală de 289.550 mp teren, având împrejmuiri edificate pe acesta, astfel cum este prevăzut în anexa 2 la prezentul proiect de act normativ ", se arată în nota de fundamentare.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un memorandum având ca temă acordul de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 250 milioane de euro, pentru susţinerea obiectivului de investiţii Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.

Executivul va adopta, totodată, o serie de hotărâri privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”