Guy Verhofstadt: Nu există încă un acord între UE și Londra privind Brexit-ul

Guy Verhofstadt: Nu există încă un acord între UE și Londra privind Brexit-ul

Marea Britanie și Uniunea Europeană nu au ajuns încă la un acord privind pachetul inițial de măsuri privind Brexit-ul, a indicat luni coordonatorul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, după o întâlnire cu negociatorul UE pentru Brexit, Michael Barnier, relatează agenția Reuters.

Adresându-se presei după întâlnire, Verhofstadt a estimat că există șanse de 50-50 de a se ajunge la un acord în cursul vizitei pe care premierul britanic, Theresa May, o va face în cursul zilei la Bruxelles. Potrivit lui Verhofstadt, Parlamentul European insistă încă pentru mai multe garanții din partea Londrei pentru drepturile cetățenilor Uniunii Europene în Marea Britanie.

Un alt membru al grupului PE pentru Brexit care a asistat la întâlnire, Elmar Brok, a afirmat la rândul său că există ''șanse foarte mari'' privind un acord și că la întâlnirea dnei May cu Barnier și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, ar putea fi soluționate problemele în suspensie.

Brok a precizat că este ''uimit'' de cât de departe au ajuns negocierile și că divergențele au rămas în legătură cu ''doar câteva cuvinte''.

Potrivit lui Brok, Uniunea Europeană insistă ca instanța europeană de justiție CEJ să aibă un cuvânt de spus în ce privește garantarea drepturilor cetățenilor, în timp ce în legătură cu Republica Irlanda este ''o chestiune dificilă de formulare'', pentru a exista siguranța că va fi introdus un sistem care să evite controalele la frontiera cu Irlanda de Nord, provincie britanică, odată ce regatul părăsește UE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF