Gwyneth Paltrow sare în apărarea copiilor de vedete: „Nepotism este un termen așa urât!”

Gwyneth Paltrow sare în apărarea copiilor de vedete: „Nepotism este un termen așa urât!”

Într-un interviu recent, Gwyneth Paltrow, renumita actriță și fondatoare a brandului de wellness Goop, și-a împărtășit părerea despre controversatul termen „nepo baby”, derivat din nepotism, folosit pentru a-i descrie pe cei care devin vedete datorită părinților celebri.

Părinții lui Gwyneth Paltrow lucrează tot în domeniul divertismentului

Termenul este adesea folosit pentru a descrie persoanele tinere care urmează o carieră pe urmele părinților lor celebri. Paltrow, ea însăși fiica actriței Blythe Danner și a regizorului Bruce Paltrow, consideră că această etichetă este inutil de dură și de critică, scriu jurnaliștii BBC .

Desființarea culturii nepotismului

Vedeta în vârstă de 51 de ani, premiată cu Oscar, a subliniat că în prezent predomină o „cultură a bebelușilor nepo”, marcată de o percepție critică a copiilor născuți de celebrități. Paltrow a subliniat că nu este nimic în neregulă cu aspirația de a călca pe urmele părinților, la fel cum un copil ar putea aspira să devină medic ca părinții sau bunicii săi.

Ea și-a exprimat speranța că propriii ei copii, inclusiv fiica sa Apple, în vârstă de 19 ani (pe care a descris-o ca fiind "de fapt doar o studentă"), se vor simți întotdeauna liberi să își urmeze pasiunile fără teama de a fi judecați.

Originile „bebelușilor nepo” la Hollywood

Termenul „nepo baby” a căpătat amploare în ultimii ani, în special cu referire la generația în creștere de celebrități cu descendență celebră.

Figuri precum Maya Hawke (fiica lui Ethan Hawke și Uma Thurman), Lily-Rose Depp (Johnny Depp și Vanessa Paradis), Maude Apatow (Judd Apatow și Leslie Mann), Zoe Kravitz (Lenny Kravitz și Lisa Bonet) și Dakota Johnson (Don Johnson și Melanie Griffith) s-au confruntat cu diferite grade de control și privilegii din cauza trecutului lor familial.

Discuția din jurul „nepoților” a stârnit dezbateri cu privire la rolul avantajului moștenit în industria divertismentului. Unii urmași ai celebrităților au recunoscut oportunitățile pe care le primesc datorită legăturilor de familie, dar subliniază importanța muncii și a talentului în susținerea carierei lor.

Alții, cum ar fi Jamie Lee Curtis, și-au exprimat frustrarea față de presupunerea că nu au talent pur și simplu din cauza neamului lor celebru.

Întreprinderile „normale” de familie

Zoe Kravitz și Kate Hudson, ambele provenind din familii din domeniul divertismentului, au declarat că este absolut normal ca oamenii să urmeze calea profesională a familiei lor. Kate Hudson, fiica lui Goldie Hawn și a lui Bill Hudson, a subliniat că poveștile sunt în sângele familiei sale și că etichete precum „nepotism” nu vor schimba acest lucru.

Cântăreața Lily Allen a susținut că nepotismul în alte domenii, cum ar fi dreptul, băncile și politica poate avea consecințe mai importante în lumea reală decât cel de la Hollywood.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat