Hacker român, extrădat în SUA, după ce a contribuit la răspândirea unui virus informatic

Hacker român, extrădat în SUA, după ce a contribuit la răspândirea unui virus informatic

Mihai Păunescu, 37 de ani, este învinuit că a administrat un serviciu de găzduire, care a contribuit la răspândirea virusului Gozi.

Luni, a avut loc prima înfăţişare a lui Păunescu la tribunalul federal din Manhattan, unde s-a hotărât arestarea lui, conform Reuters .

Conform procurorilor, Gozi a fost unul dintre cei mai distructivi viruşi din punct de vedere financiar din istorie, cauzând victimelor pierderi de zeci de milioane de dolari, conform Agerpres.

Virusul a fost depistat pentru prima dată în anul 2007 şi a infectat cel puţin 40.000 de computere în Statele Unite, inclusiv peste 160 de computere ale Administraţiei Naţionale Aeronautică şi Spaţială (NASA).

Mihai Păunescu a fost extrădat din Columbia în urma reţinerii sale anul trecut şi a fost învinuit de conspiraţie pentru săvârşirea unor fapte de intruziune informatică şi de conspiraţie pentru comiterea de fraude bancare şi electronice.

Anterior, el a fost arestat în România în anul 2012 şi eliberat pe cauţiune.

În anul 2013, procurorii americani au comunicat acuzaţii ce îi vizau pe Mihai Păunescu şi Nikita Kuzmin, creatorul rus al virusului, care a pledat în secret vinovat în anul 2011, în cadrul unui acord de cooperare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria