Hackeri din Italia au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea datelor unor artişti

Hackeri din Italia au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea datelor unor artişti

Hackeri din Italia au furat cantităţi masive de date despre artişti şi au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea lor, relatează dpa.

Societatea Italiană a Autorilor şi a Editorilor (SIAE) - care colectează redevenţe în numele muzicienilor, actorilor, autorilor şi dansatorilor - a fost miercuri ţinta piraţilor informatici, rezultând în circa 60 de gigabiţi de material criptat şi acum ilizibil.

Directorul SIAE, Geatano Blandini, a declarat pentru agenţia de presă ANSA că 28.000 de documente - inclusiv adrese, cărţi de identitate şi informaţii medicale - au fost descărcate şi au apărut deja parţial la vânzare pe dark web.

Hackerii cer o răscumpărare de 3 milioane de euro în bitcoin, a spus el. "SIAE nu va plăti o răscumpărare", a spus Blandini, adăugând că autorităţile investighează în prezent cazul.

A fost un atac cibernetic de tip ransomware, a spus Geatano Blandini.

Prin atacurile de tip ransomware datele victimelor sunt criptate. De obicei hackerii oferă victimei atacului o cheie de criptare, în schimbul unor plăţi în criptomonedă care pot fi de sute de mii sau chiar de milioane de dolari.

Se pare că în urmă cu câteva săptămâni a mai existat un atac asupra SIAE, pentru care un grup de hackeri numit Everest şi-a asumat responsabilitatea, a precizat ANSA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...