Hagi (FC Viitorul) răspunde conducerii FCSB - Trebuie să învețe să piardă, noi am câștigat titlul pe merit

Hagi (FC Viitorul) răspunde conducerii FCSB - Trebuie să învețe să piardă, noi am câștigat titlul pe merit

Antrenorul echipei de fotbal FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, sâmbătă seara, că oficialii din conducerea FCSB, care au anunțat că vor contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne titlul câștigat de gruparea din Ovidiu, trebuie să învețe să piardă, precizând că jucătorii săi merită tricourile de campioni.

"Chiar dacă știm că unii sunt supărați (n.r. — oficialii FCSB), noi ne bucurăm. Trebuie să ne bucurăm pentru că am fost cei mai buni. Dacă s-au gândit și la asta (n.r. — la constestația la TAS)... Cine e mare trebuie să se comporte ca un om mare, trebuie să știe să piardă. Când ești mare în sport, trebuie să știi să pierzi. Din păcate, se pare, ei nu știu să piardă (n.r. — oficialii FCSB). Dar asta e, îmi vine să și râd, dar nu am ce să fac, mergem mai departe. Noi probabil am câștigat acest campionat pentru că nu am avut presiune, doar în seara asta s-a simțit puțin. Am avut și șansă, recunosc, dar uleiul iese întotdeauna la suprafață. S-au unit niște planete, niște lucruri, și până la urmă am câștigat. Dar cine e mare trebuie să învețe să piardă. Când pierzi trebuie să te analizezi, să vezi de ce s-a întâmplat. Noi ne bucurăm, am câștigat pe merit. Am făcut un lucru incredibil, am intrat în istorie alături de cluburile cele mai mari din România și eu sunt mândru", a spus tehnicianul la postul Digisport.

"Suntem campioana cea mai tânără din Europa. Este un lucru incredibil. Dar în spatele acestui lucru stă o academie puternică. Constanța merita să aibă o campioană pentru că nu a avut niciodată. Acum acest oraș a intrat și el în istoria fotbalului românesc. Am făcut un lucru extraordinar. Am investit în tineri și asta este una dintre calitățile mele cele mai mari. Sunt fericit acum pentru că am făcut ce trebuie", a adăugat Hagi.

Acesta a menționat că titlul obligă formația sa să devină mai puternică în sezonul următor. "Cinci ani am ieșit campioni la juniori, iar acum suntem campioni și cu echipa mare. Asta înseamnă că în viață, când ai un concept și o viziune sănătoasă, poți să ajungi la succes. Nimic nu e întâmplător. Lucrurile au venit pentru că avem merite multe și am arătat asta pe teren. Mulțumesc tuturor celor care au fost la Viitorul în acești ani pentru că toți ne-au ajutat să ajungem aici. Mi-am dorit această academie la Constanța, sunt fericit că am creat o istorie frumoasă azi aici, la mine acasă, în județul unde m-am născut și e ceva fantastic. Mai ales că anul acesta am fost a 16-a academie din Europa, ne-am bătut cu cele mai bune în Champions League. Succesul se construiește, iar la noi a durat șapte ani. Ce am făcut noi în seara asta ne obligă însă foarte mult. Ne-am obligat foarte tare de acum încolo. Am crescut nivelul și exigența, trebuie să devenim și mai buni dacă putem. Dar mergem pe același drum, avem mulți tineri, am investit în ei și bineînțeles că ei vor fi mereu prioritatea noastră numărul 1", a precizat Hagi.

FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

FCSB a învins-o, sâmbătă, cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, sâmbătă seara, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…