Hagi, în pragul disperării la Farul: Explicația crizelor sale de nervi

Hagi, în pragul disperării la Farul: Explicația crizelor sale de nervi

În acest moment, atomsfera e foarte diferită la cele două formații rămase în lupta pentru titlu. Și explicația ține de faptul că Farul simte răsuflarea FCSB-ului în ceafă. Echipa lui Becali e în postura alergătorului care vine puternic din urmă, după ce, mult timp, era considerată fără șanse la locul 1.

Gheorghe Hagi, tot mai nervos pe acest final de sezon. FOTO: Arhiva Adevărul

De partea cealaltă, Hagi e tot mai nervos pe banca Farului, pentru că o eventuală pierdere a titlului ar fi un eșec greu de digerat. Nu pentru că „marinarii“ ar fi avut acest obiectiv, la începutul sezonului, ci pentru că au ocupat locul 1 în 32 din cele 38 de etape de până acum (24 din 30 în sezonul regulat și opt din opt în play-off).

De remarcat că, în play-off, FCSB a fost cea mai bună echipă de până acum, strângând 17 puncte din cele 24 puse în joc. Farul, în schimb, a făcut doar 15 puncte din 24, în cele opt runde de până acum.

La meciurile directe, Farul stă mai bine: a pierdut, într-adevăr, în play-off pe Arena Națională, scor 1-2. În sezonul regulat însă, dobrogenii au învins de două ori FCSB: 3-2 pe Arena Națională și 3-1 la Ovidiu.

Gigi Becali, un patron fericit la FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Gigi Becali, un patron fericit la FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Optimism maxim în tabăra FCSB-ului

Pe cât de apăsătoare e atmosfera în lotul Farului, mai ales în contextul suspendării golgheterului Denis Alibec până la finalul campionatului, pe atât de optimistă e abordarea FCSB-ului înaintea ultimelor două runde din play-off. Ceea ce reiese din declarațiile venite din tabăra roș-albaștrilor.

Problema Farului e că are două meciuri fără Alibec. Problema asta o aveam și noi, dacă era eliminat Coman. Alibec e cel mai bun jucător al Farului, cel mai periculos. De asta suntem noi favoriți (n.r. – la câștigarea titlului). Mai ales că noi jucăm în ultima etapă cu Rapid și Farul cu CFR. Și Clujul o să fie cu cuțitul la os, în duel cu Craiova, ca să prindă cupele europene. Apoi, noi jucăm acasă, pe Arena Națională, iar Farul joacă, în deplasare, la CFR“, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Iar, la Orange Sport, managerul Mihai Stoica a vorbit despre un scenariu spectaculos, în ultima rundă, în cazul în care FCSB va învinge Farul: „Acum am ajuns în situația asta, suntem iar la mâna noastră. Doar că a crescut presiunea. Dacă emiți pretenții la titlu, trebuie să câștigi meciuri de genul acesta. Dacă vom câștiga, în deplasare, cu Farul, atunci vom putea fi martorii unui eveniment cum n-a existat în fotbalul românesc: să joci pentru titlu, pe Arena Națională, cu 55.000 de suporteri, împotriva Rapidului“.

Play-off, etapa a VIII-a

Vineri: Rapid – Sepsi 0-0

Sâmbătă: CS U Craiova – Farul 1-1

Duminică: FCSB – CFR Cluj 1-0

Clasament

1. Farul Constanța 47 de puncte

2. FCSB 46p*

3. CFR Cluj 39p*

4. CSU Craiova 37p

5. Rapid 35p

6. Sepsi 26p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Ultimele două runde în play-off

Etapa a 9-a

*Sâmbătă: Sepsi – CFR 20.30

*Duminică: Farul – FCSB 21.00

*Luni: Rapid – CS U Craiova 20.30

Etapa a 10-a

*27 mai: CFR – Farul

*27 mai: FCSB – Rapid

*27 mai: CS U Craiova – Sepsi

Programul detaliat din ultima rundă urmează să fie stabilit, ulterior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale